Age of Theia
er et autofiktivt film- og performance koncept.
Det består af performances, en Instagram-profil og slutteligt
en webserie.


Tak til Maiken Stæhr, Kent Jørgensen, Zo Wee, Anne Mette Stræde, Agga Anne Mette Stage, Sólveig Samon Gautadóttir og Kylie Minogue
*****Næste performance ‘Tak for alt’ (11.09.17) uploades snart*****

Theia var en hypotetisk planet, der, ifølge en teori om Månens, Luna, dannelse, kolliderede med Jorden, Gaia, for 4,51 milliarder år siden i et gigantisk sammenstød. Sammenstødet skal have ødelagt Theia og slynget store mængder stof ud i omløb om Jorden. Det samlede sig til den nuværende måne, som langsomt driver længere og længere væk fra Jorden. Jorden modtog også betydelige mængder materiale ved sammenstødet og voksede til sin nuværende størrelse.

Ifølge græsk mytologi var Theia en af de originale tolv titaner, datter af Gaia og Uranos. Hun var mor til solens gudinde, Helios, månens gudinde, Selene og daggryets gudinde, Eos. Men navnet Thea er også benyttet i kristendommen, hvor det kommer af navnet Dor’Thea, hvilket betyder ‘skænket af Gud’. På græsk betyder Theia guddommelig inspiration og profeti, mens navnet Thea betyder syn og klarsyn.

Age of refererer til teorien om en astrologisk tidsalder. Astrologer mener, at en astrologisk tidsalder er et resultat af jordens langsomme rotation og varer 2160 år i gennemsnit. Ifølge denne teori befinder vi på tærsklen til at forlade Fiskens tidsalder (monoteisme, spiritualitet og martyrium) og træde ind i Vandbærerens tidsalder (frihed, teknologi og kollektivisme).


loveandlight@ageoftheia.info